fbpx

YK:n julkaisu koskien vammaisten naisten kohtaamaa seksuaalista väkivaltaa töissä ja opiskeluissa

elo 17, 2020

YK:n tasa-arvojärjestö UN Women on koostanut selvityksen vammaisten naisten kohtaamasta seksuaalisesta väkivallasta ja häirinnästä työelämässä ja opintojen parissa. Tutkimusten perusteella vammaiset naiset ympäri maailmaa kohtaavat seksuaalista väkivaltaa erityisen paljon. Tästä syystä vammaisuuden ja naiseuden risteymäkohtaan on erityisen tärkeä kiinnittää huomiota seksuaalista väkivaltaa ehkäisevässä ja siihen puuttuvassa työssä.

Linkki: Sexual harassment against women with disabilities in the world of work and on campus

UN Women on lisännyt YouTube kanavalleen webinaarit seksuaalisesta häirinnästä videoina. Webinaarit ovat englanniksi ja niissä on mahdollista käyttää englanninkielistä tekstitystä. Pääset tästä linkistä tutustumaan tallenteisiin. (päivitetty 31.8.2020)

UN Womenin julkaisussa esitellään useita näkökulmia siihen, miten seksuaalisen väkivallan ehkäisyssä ja siihen puuttumisessa otetaan huomioon vammaisuuden laaja näkökulma. Vammaisuuteen liittyvät stereotypiat ja ennakko-oletukset vaikuttavat väkivaltatilanteisiin ja niistä raportoimiseen. Väkivaltaan puuttumiskeinoja olisi hyvä tarkastella saavutettavuus- ja esteettömyysnäkökulmasta niin, ettei kenenkään kokemukset jää ilmaisematta esimerkiksi liian pitkien ja haastavien haastatteluprosessien, esteellisten tilojen tai saavuttamattomien tietomateriaalien vuoksi. UN Womenin uusi julkaisu on jatkumoa edellisille materiaaleille, joissa myös käsitellään seksuaaliseen häirintään puuttumista ja väkivallasta raportointia.

Linkit:

Stepping up to the challenge: Towards international standards on training to end sexual harassment

What will it take? Promoting cultural change to end sexual harassment

Towards an end to sexual harassment: The urgency and nature of change in the era of #MeToo

Women and Young Persons with Disabilities: Guidelines for Providing Rights-Based and Gender-Responsive Services to Address Gender-Based Violence and Sexual and Reproductive Health and Rights