fbpx
YK:n julkaisu koskien vammaisten naisten kohtaamaa seksuaalista väkivaltaa töissä ja opiskeluissa
l

Julkaistu 17.8.2020

Aihealue: Yleinen

YK:n tasa-arvojärjestö UN Women on koostanut selvityksen vammaisten naisten kohtaamasta seksuaalisesta väkivallasta ja häirinnästä työelämässä ja opintojen parissa. Tutkimusten perusteella vammaiset naiset ympäri maailmaa kohtaavat seksuaalista väkivaltaa erityisen paljon. Tästä syystä vammaisuuden ja naiseuden risteymäkohtaan on erityisen tärkeä kiinnittää huomiota seksuaalista väkivaltaa ehkäisevässä ja siihen puuttuvassa työssä.

Linkki: Sexual harassment against women with disabilities in the world of work and on campus

UN Women on lisännyt YouTube kanavalleen webinaarit seksuaalisesta häirinnästä videoina. Webinaarit ovat englanniksi ja niissä on mahdollista käyttää englanninkielistä tekstitystä. Pääset tästä linkistä tutustumaan tallenteisiin. (päivitetty 31.8.2020)

UN Womenin julkaisussa esitellään useita näkökulmia siihen, miten seksuaalisen väkivallan ehkäisyssä ja siihen puuttumisessa otetaan huomioon vammaisuuden laaja näkökulma. Vammaisuuteen liittyvät stereotypiat ja ennakko-oletukset vaikuttavat väkivaltatilanteisiin ja niistä raportoimiseen. Väkivaltaan puuttumiskeinoja olisi hyvä tarkastella saavutettavuus- ja esteettömyysnäkökulmasta niin, ettei kenenkään kokemukset jää ilmaisematta esimerkiksi liian pitkien ja haastavien haastatteluprosessien, esteellisten tilojen tai saavuttamattomien tietomateriaalien vuoksi. UN Womenin uusi julkaisu on jatkumoa edellisille materiaaleille, joissa myös käsitellään seksuaaliseen häirintään puuttumista ja väkivallasta raportointia.

Linkit:

Stepping up to the challenge: Towards international standards on training to end sexual harassment

What will it take? Promoting cultural change to end sexual harassment

Towards an end to sexual harassment: The urgency and nature of change in the era of #MeToo

Women and Young Persons with Disabilities: Guidelines for Providing Rights-Based and Gender-Responsive Services to Address Gender-Based Violence and Sexual and Reproductive Health and Rights

Lisää saman kaltaisia tekstejä…

Kalevala Koru x vammaisettytöt.fi

Vammaiset naiset ja tytöt ovat edelleen syrjitty ja näkymätön vähemmistö yhteiskunnassamme. Vammaisten naisten hyvinvointia ja näkyvyyttä parantaakseen Kalevala Koru on valinnut kotimaan uudeksi hyväntekeväisyyskumppanikseen vammaisten tyttöjen ja naisten järjestön Rusetti ry:n. Kalevala Korun ja Rusetin yhteistyön tavoitteena on muuttaa tilanne ja nostaa vammaiset tytöt ja naiset näkyviksi.

SIVUVAUNU -opas julkaistu!

Olemme julkaisseet laatuaan ensimmäisen Sivuvaunu-oppaan, vammaisille äideille ja äitiydestä haaveileville sekä meidän parissamme toimiville ammattilaisille tueksi.

Tapaa meidät APUVÄLINE 2022 messuilla!

Apuväline 2022 messut järjestetään Helsingissä 11.-13.5.2022 Messukeskuksessa. VEERA ja Rusetti ry ovat messuilla omalla osastollaan 6e41…