fbpx

Testamenttilahjoitus

Testamenttilahjoitus on Rusetille ja naiserityiselle vammaistyölle mittaamattoman arvokas perintö, jolla voit tukea vammaisten tyttöjen ja naisten unelmien toteutumista ja voimaantumista sekä oikeuksien toteutumista. Testamenttilahjoitus käytetään Rusetin toimintaan, mm. edistämään vammaisten tyttöjen ja naisten osallisuutta.

Testamentin kirjoittaminen on yksi merkityksellisimmistä päätöksistä, joita ihminen elämässään tekee. Meille Rusetissa on suuri kunnia viedä eteenpäin testamentin tehneen viimeistä tahtoa. Teemme sen suurella kiitollisuudella tietäen, että testamenttilahjoituksen avulla moni vammainen tyttö ja nainen uskaltaa unelmoida ja pystyy toteuttamaan unelmiaan.

Rusetti ry:n ei yleishyödyllisenä yhdistyksenä tarvitse maksaa testamenttilahjoituksista perintö- eikä lahjaveroa. Testamenttilahjoitus, pienikin, on kaunis päätös, joka viestii sinulle tärkeistä arvoista.

 

Testamenttilahjoitusta koskevissa asioissa sinua auttaa:
Järjestöpäällikkö Anni Täckman
Puhelin: 044 719 0412
Sähköposti: anni.tackman@rusettiry.fi

Rusetti ry:n virallinen nimi ja Y-tunnus: Vammaisten naisten valtakunnallinen yhdistys – Rusetti ry, 2924154-5

Lisätietoa testamentin tekemisestä

Voit ilmaista viimeisen tahtosi testamentilla, jota pääsääntöisesti koskevat seuraavat vähimmäisvaatimukset:

  • kirjallinen muoto
  • vähintään kaksi esteetöntä ja täysivaltaista todistajaa yhtäaikaisesti läsnä
  • todistajien ammatit, asuinpaikkakunnat ja todistuspaikka on merkitty testamenttiin
  • testamentin tekijän allekirjoitus

Testamenttia ei voi nykyisen lainsäädännön mukaan tehdä kokonaan sähköisesti. Testamentti on tulostettava paperille tai kirjoitettava kokonaan käsin.

Testamentin voi tehdä kuka tahansa täysi-ikäinen oikeustoimikelpoinen henkilö. Yli 15-vuotias alaikäinen voi kuitenkin testamentata omalla työllään ansaitsemansa varat.

Testamentin voi tehdä itse, mutta suositeltavaa on kääntyä asiantuntijan esim. lakimiehen tai vaikka oman pankin puoleen, sillä testamentti on muodollinen asiakirja. Saatavilla on myös hyviä ja luotettavia verkkopalveluita, joiden kautta testamentin teko onnistuu. Jos testamentissa ilmenee virheitä, se voi pahimmassa tapauksessa osoittautua pätemättömäksi. Asiantuntija tuntee testamenttiin liittyvät muodollisuudet, joten hänen kanssaan tehty testamentti on varmasti pätevä.

Täältä löydät lisätietoa ja ohjeistusta testamentin tekemiseen (Suomi.fi -palvelu)