fbpx
Upeaa Helsinki Pride 2020 -viikkoa kaikille!
l

Julkaistu 11.9.2020

Aihealue: Hanke | Naiseus | Yleinen

Upeaa Helsinki Pride 2020 -viikkoa kaikille! Olemme VEERA-hankkeessa tällä viikolla sekä juhlistaneet, että pohtineet Priden merkitystä meille ja maailmalle.

Pride nostaa esille sateenkaari-ihmisten, eli seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten ihmisoikeuksia ja haasteita niiden toteutumisessa. Ihmisten moninaisuuden, sen kunnioittamisen ja juhlistamisen lisäksi Pride-viikolla on hyvä myös kääntyä miettimään, mitä kukakin meistä voi tehdä ihmisoikeuksien toteutumisen ja yhdenvertaisuuden edistämisen eteen.

Meillä VEERA-hankkeen toiminnan kohderyhmänä ovat vammaiset naiset. Teemme sukupuolierityistä työtä, jossa kunnioitamme sukupuolen itsemäärittelyä. Toimintaamme ovat erittäin tervetulleita kaikki tytöiksi ja naisiksi identifioituvat, sekä tyttöyttään ja naiseuttaan vielä pohtivat. Kuuntelemme ja otamme oppia herkällä korvalla yhteistyökumppaneitamme, kuten esimerkiksi ohjausryhmäämme kuuluvaa, huikeaa Transfeminiinit ry:tä.

Sateenkaarevat, vammaiset henkilöt kohtaavat Suomessa moniperusteista syrjintää, jonka ehkäisemiseksi on tehtävä lujasti töitä. Vähemmistön vähemmistöissä elävät ihmiset saattavat kokea kuulumattomuutta mihinkään yhteisöön: vammainen ihminen ei välttämättä pääse osallistumaan Pride-tapahtumiin niiden esteellisyyden takia, tai sateenkaareva ihminen voi kohdata homo- tai transfobiaa vammaisyhteisöissä. Ajatuksemme ja toimintamme on laajennuttava niin, että huomaamme ja huomioimme meissä kaikissa olevan moninaisuuden: kukapa meistä olisi identiteetiltään vain yhtä asiaa!

 

#onneksionjoku #imwithpride #veerahanke #vammaisetnaiset #vammaisettytöt

 

Lisää saman kaltaisia tekstejä…

Tyttöjen ja nuorten OMA ÄÄNI -kurssi VERKOSSA!

Olet sitten intohimoinen kirjoittaja, somettaja, esiintyjä tai vasta etsimässä omaa ääntäsi ja ilmaisun tapaasi, kurssi on sinua varten! Kurssilla saat ohjausta asiantuntevilta itseilmaisun ammattilaisilta. Oma ääni -kurssilla mukana mm. Jenni Janakkalan RÖYHKEYSKOULU ja Tuumakustannuksen KYNÄ – KAIKKI TÄRKEÄ KIRJOITTAMISESTA! Kurssi koostuu työpajoista, yhdessäolosta, iltajuhlista ja paljon muusta menosta ja meiningistä. On aika saada vammaisten tyttöjen ja nuorten ääni kuuluviin!

VEERA-hanke Tasa-arvopäivillä 2020

VEERA-hanke osallistuu ja esittäytyy THL:n Tasa-arvotiedon keskuksen ja Sukupuolella väliä? -hankkeen järjestämillä Tasa-arvopäivillä 7.-8.10.2020. Tasa-arvopäivät ovat sukupuolten tasa-arvoalan vuoden tärkein tapahtuma, jossa tarkoituksena on…