fbpx
Upeaa Helsinki Pride 2020 -viikkoa kaikille!
l

Julkaistu 11.9.2020

Aihealue: Hanke | Naiseus | Yleinen

Upeaa Helsinki Pride 2020 -viikkoa kaikille! Olemme VEERA-hankkeessa tällä viikolla sekä juhlistaneet, että pohtineet Priden merkitystä meille ja maailmalle.

Pride nostaa esille sateenkaari-ihmisten, eli seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten ihmisoikeuksia ja haasteita niiden toteutumisessa. Ihmisten moninaisuuden, sen kunnioittamisen ja juhlistamisen lisäksi Pride-viikolla on hyvä myös kääntyä miettimään, mitä kukakin meistä voi tehdä ihmisoikeuksien toteutumisen ja yhdenvertaisuuden edistämisen eteen.

Meillä VEERA-hankkeen toiminnan kohderyhmänä ovat vammaiset naiset. Teemme sukupuolierityistä työtä, jossa kunnioitamme sukupuolen itsemäärittelyä. Toimintaamme ovat erittäin tervetulleita kaikki tytöiksi ja naisiksi identifioituvat, sekä tyttöyttään ja naiseuttaan vielä pohtivat. Kuuntelemme ja otamme oppia herkällä korvalla yhteistyökumppaneitamme, kuten esimerkiksi ohjausryhmäämme kuuluvaa, huikeaa Transfeminiinit ry:tä.

Sateenkaarevat, vammaiset henkilöt kohtaavat Suomessa moniperusteista syrjintää, jonka ehkäisemiseksi on tehtävä lujasti töitä. Vähemmistön vähemmistöissä elävät ihmiset saattavat kokea kuulumattomuutta mihinkään yhteisöön: vammainen ihminen ei välttämättä pääse osallistumaan Pride-tapahtumiin niiden esteellisyyden takia, tai sateenkaareva ihminen voi kohdata homo- tai transfobiaa vammaisyhteisöissä. Ajatuksemme ja toimintamme on laajennuttava niin, että huomaamme ja huomioimme meissä kaikissa olevan moninaisuuden: kukapa meistä olisi identiteetiltään vain yhtä asiaa!

 

#onneksionjoku #imwithpride #veerahanke #vammaisetnaiset #vammaisettytöt

 

Lisää saman kaltaisia tekstejä…

Kalevala Koru x vammaisettytöt.fi

Vammaiset naiset ja tytöt ovat edelleen syrjitty ja näkymätön vähemmistö yhteiskunnassamme. Vammaisten naisten hyvinvointia ja näkyvyyttä parantaakseen Kalevala Koru on valinnut kotimaan uudeksi hyväntekeväisyyskumppanikseen vammaisten tyttöjen ja naisten järjestön Rusetti ry:n. Kalevala Korun ja Rusetin yhteistyön tavoitteena on muuttaa tilanne ja nostaa vammaiset tytöt ja naiset näkyviksi.

SIVUVAUNU -opas julkaistu!

Olemme julkaisseet laatuaan ensimmäisen Sivuvaunu-oppaan, vammaisille äideille ja äitiydestä haaveileville sekä meidän parissamme toimiville ammattilaisille tueksi.

Tapaa meidät APUVÄLINE 2022 messuilla!

Apuväline 2022 messut järjestetään Helsingissä 11.-13.5.2022 Messukeskuksessa. VEERA ja Rusetti ry ovat messuilla omalla osastollaan 6e41…