fbpx
Upeaa Helsinki Pride 2020 -viikkoa kaikille!
l

Julkaistu 11.9.2020

Aihealue: Hanke | Naiseus | Yleinen

Upeaa Helsinki Pride 2020 -viikkoa kaikille! Olemme VEERA-hankkeessa tällä viikolla sekä juhlistaneet, että pohtineet Priden merkitystä meille ja maailmalle.

Pride nostaa esille sateenkaari-ihmisten, eli seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten ihmisoikeuksia ja haasteita niiden toteutumisessa. Ihmisten moninaisuuden, sen kunnioittamisen ja juhlistamisen lisäksi Pride-viikolla on hyvä myös kääntyä miettimään, mitä kukakin meistä voi tehdä ihmisoikeuksien toteutumisen ja yhdenvertaisuuden edistämisen eteen.

Meillä VEERA-hankkeen toiminnan kohderyhmänä ovat vammaiset naiset. Teemme sukupuolierityistä työtä, jossa kunnioitamme sukupuolen itsemäärittelyä. Toimintaamme ovat erittäin tervetulleita kaikki tytöiksi ja naisiksi identifioituvat, sekä tyttöyttään ja naiseuttaan vielä pohtivat. Kuuntelemme ja otamme oppia herkällä korvalla yhteistyökumppaneitamme, kuten esimerkiksi ohjausryhmäämme kuuluvaa, huikeaa Transfeminiinit ry:tä.

Sateenkaarevat, vammaiset henkilöt kohtaavat Suomessa moniperusteista syrjintää, jonka ehkäisemiseksi on tehtävä lujasti töitä. Vähemmistön vähemmistöissä elävät ihmiset saattavat kokea kuulumattomuutta mihinkään yhteisöön: vammainen ihminen ei välttämättä pääse osallistumaan Pride-tapahtumiin niiden esteellisyyden takia, tai sateenkaareva ihminen voi kohdata homo- tai transfobiaa vammaisyhteisöissä. Ajatuksemme ja toimintamme on laajennuttava niin, että huomaamme ja huomioimme meissä kaikissa olevan moninaisuuden: kukapa meistä olisi identiteetiltään vain yhtä asiaa!

 

#onneksionjoku #imwithpride #veerahanke #vammaisetnaiset #vammaisettytöt

 

Lisää saman kaltaisia tekstejä…

Hyväikäisten vammaisten naisten keskustelukortit on julkaistu

VEERA-hanke on julkaissut 9.12.2022 keskustelukortit hyväikäisille vammaisille naisille. Korttien avulla on tarkoitus herättää keskustelua sellaisista hyväikäisen vammaisen naisen elämään liittyvistä asioista, joita kaikki pohtivat tahoillaan, mutta niistä harvoin uskalletaan puhua ääneen.

VEERAn mentoritoiminta on käynnistynyt

VEERA-hanke ylpeänä esittää, Suomen ensimmäinen vammaisten naisten mentorointiverkosto on aloittanut toimintansa. VEERAn mentoreilta vammaiset naiset voivat saada….

Ilmoittautuminen hyvinvointiwebinaariin on auki!

Järjestämme suuren kysynnän johdosta hyvinvointiwebinaarin ma 28.11.2022 vammaisille yli 55 -vuotiaille naisille ZOOMssa. Ohjelmassa luennot mielenterveystaidoista sekä hyväikäisten terveydestä naiserityisestä näkökulmasta.