fbpx

Terveiset kevätkokouksesta 2023

huhti 24, 2023

Rusetin kevätkokous järjestettiin eilen sunnuntaina 23.4.2023. Paikalla oli runsas joukko rusettilaisia (18 hlö), niin läsnä kuin etäyhteyksienkin päässä. Kokouksen agendalla oli sääntömääräiset tehtävät sekä hallituksen jäsenen valinta eronneen tilalle ja merkittävimpänä toimena Rusetin strategiasta päättäminen vuosille 2023-2026. Kokouksen puheenjohtajaksi kokousväki valitsi Leena Saaren.

Vuosikertomuksen ja tilinpäätöksen esitteli Rusetin puheenjohtaja Marja Pihnala sekä järjestöpäällikkö Anni Täckman. Yhdistyksellä on ollut upean vaikuttava vuosi ja paljon on merkittävää toimintaa tehty vammaisten naisten oikeuksien eteen. Samalla käytiin läpi vuoden 2022 tilinpäätös ja kokousväki hyväksyi vuosikertomuksen sekä vahvisti tilinpäätöksen. Lisäksi myönsi vastuuvapauden tilivelvollisille. Sehän oli helppo tehtävä, koska Rusetin talous on hoidettu erinomaisesti ja tilintarkastajakin kehui järjestön kirjanpitoa.

Kokouksessa valittiin loppukaudeksi 2023 hallituksen jäsen eronneen jäsenen tilalle. Jaana Tiiri on eronnut hallituksen jäsenyydestä, koska siirtyi maaliskuun alusta Rusetin järjestöasiantuntijaksi. Ehdolle kokouksessa asettautui Kristiina Karhos, Selda Demirtas, Reetta Nenonen ja Tuula Partanen. Kevätkokousväki pääsi siis äänestämään. Hallitukseen uudeksi jäseneksi vuoden 2023 loppuun asti valittiin selkeällä äänienemmistöllä Kristiina Karhos. Onnea Kristiina ja tervetuloa Rusettiin!

Kevätkokouksen asialistalla oli hallituksen valmistelema sääntömuutos liittyen päivitettyyn yhdistyslakiin. Kokouksessa kuitenkin päädyttiin siirtämään sääntömuutos syyskokouksen käsiteltäväksi, koska Rusetti haluaa odottaa, millaisia sääntömuutoksia Invalidiliitto on toteuttamassa. Sääntömuutos siirrettiin hallitukselle uudelleen valmisteluun.

Hallituksen varapuheenjohtaja Riitta Jolanki esitteli hallituksen valmisteleman
”KokoNainen elämä” – strategia vuosille 2023-2026.
Rusetin toiminta-ajatus on:
Edistämme tytöiksi ja naisiksi identifioituvien vammaisten henkilöiden hyvinvointia, unelmien toteuttamista ja voimaantumista. Osallistumme yhteiskunnalliseen keskusteluun kansallisesti ja kansainvälisesti.
Visio:
Voimaantuneet tytöiksi ja naisiksi identifioituvat vammaiset henkilöt toteuttavat omia oikeuksiaan ja unelmiaan yhdenvertaisessa ja esteettömässä Suomessa.
Rusetin toimintaa ohjaa arvot Avoimuus, Ihmisarvo, Innovatiivisuus, Rohkeus ja Sukupuolisensitiivisyys. Strategisia tavoitteita on kolme:

  1. Rusetti – Vahva naiserityinen voimaannuuttaja
  2. Rusetti – Vahva yhteiskunnallinen vaikuttaja
  3. Rusetti – Vetovoimainen ylisukupolvinen yhteisö

Kevätkokous hyväksyi strategian ja sammalla valtuutti Rusetin toimiston valmistelemaan sitä selkeän kuvitetun version. Strategia löytyy nyt myös nettisivuilta. Rusetti tulee järjestämään uudesta strategiasta iltakoulun jäsenistölle kesän jälkeen.

Kiitoksia kaikille kokoukseen osallistuneille. Taas jälleen kerran voi todeta, että Rusettilaisissa on voimaa!

Valokuvassa järjestöpäällikkö Anni Täckman ja ministeri Sanni Grahn-Laasonen. Anni istuu manuaalipyörätuolissa ja Sanni seisoo vieressä.