fbpx
Äitiysoppaan toteutus on käynnistynyt
l

Julkaistu 16.4.2021

Aihealue: Äitiys

VEERAn yksi merkittävimmistä tavoitteista ja tuotoksista on toteuttaa äitiysopas vammaisille äideille sekä heidän parissaan toimiville ammattilaisille. Suomessa on tehty tutkimusta siitä, että vammaisten naisten haaveisiin äitiydestä suhtaudutaan äitiyshuollon palveluissa epäilevästi, eikä äitiyshuollosta useinkaan löydy tarpeeksi osaamista vammaisuuteen liittyviin kysymyksiin. Äitiysopas tulee vastaamaan vammaiserityisin kysymyksiin.

Oppaan työstö on käynnistynyt maaliskuun lopussa. Opasta tehdään yhteistyössä eri ammattikuntien edustajien kanssa kuin myös kokemusäitien kanssa. Kokosimme työryhmän toteuttamaan opasta kanssamme. Tällä hetkellä työryhmä koostuu Kätilöliiton, SuPerin ja Väestöliiton edustajista sekä viidestä kokemusäidistä, jotka edustavat eri tavoin vammaisia äitejä. Monipuolisen työryhmän etuna on, että varmistamme oppaan vastamaan niin vammaisen äidin kuin ammattilaisten tarpeita. Työryhmä kokoontuu vuoden 2021 ajan ja oppaan on tarkoitus valmistua keväällä 2022.

Opaan toteuttamiessa hyödynnetään myös vertaisäiten kokemuksia ja osaamispohjaa.

 

Lisätietoja äitiysoppaasta projektipäällikkö Anni Täckmanilta anni.tackman@rusettiry.fi tai p. 044 719 0412

 

 

Lisää saman kaltaisia tekstejä…

Vertaisäidit julkaistu

VEERAn kouluttamat vertaisäidit on nyt julkaistu. Toiminta käynnistyy hiljalleen ja virallinen lähtölaukaus toiminnalle tapahtuu syksyllä. Nyt jo voit tutustua vertaisäiteihin ja ottaa yhteyttä heihin.

Vammainen asiakas ja äitiys, KYSELY AMMATTILAISILLE

kysely on tarkoitettu AMMATTILAISILLE, jotka toimivat esimerkiksi sosiaali- ja terveydenhollossa, äitiyshuollossa, sairaalassa tai neuvolassa, joissa asiakkaana voi toimia vammainen/toimintarajoitteinen äiti ja äidiksi haluava. Kyselyn vastauksia hyödynnetään parhaillaan koostettavan äitiysoppaan toteuttamisessa.