fbpx

YK:n yleissopimuksessa vammaisten henkilöiden oikeuksista todetaan artiklassa 6, että vammaiset tytöt ja naiset kohtaavat moniperusteista syrjintää eri elämänalueilla. Syrjintä voi vaikuttaa esimerkiksi koulutuksen saamiseen, sosioekonomiseen asemaan, osallisuuteen ja perheen perustamiseen. Suomessa on tehty tutkimusta siitä, että vammaisten naisten haaveisiin äitiydestä suhtaudutaan äitiyshuollon palveluissa epäilevästi, eikä äitiyshuollosta useinkaan löydy tarpeeksi osaamista vammaisuuteen liittyviin kysymyksiin. Syrjinnän ehkäisemiseksi ja naiserityisiin kysymyksiin pureutumiseksi VEERA-hanke alkaa toteuttaa Vammaisyleissopimuksessa vaadittuja toimia.

Hankkeessa halutaan tuoda esille vammaisia äitejä ja äitiyshaaveita. VEERA kouluttaa vertaisäitejä, joiden tietotaitoa ja kokemusosaamista levitetään sekä tuoreille äideille äitiyden tueksi, että äitiyshuollon palvelujärjestelmään onnistuneiden palveluiden turvaamiseksi. VEERA kokoaa tietoa vammaisten naisten äitiydestä ja äitiyspalveluista. Hankkeessa toteutetaan äitiysopas vammaisille äideille sekä heidän kanssaan toimiville ammattilaisille.

VEERAssa keskitytään äitiys-teemaan erityisesti vuosien 2021 ja 2022 aikana. Vertaisäiti toiminta käynnistetään keväällä 2021 ja toiminta lanseeraataan kesällä-syksyllä 2021. Oppaan toteutus aloitetaan keväällä 2021 ja sen on tarkoitus valmistua keväällä 2022.

piirretty mainoskuva vertaisäitikoulutuksesta, turkoosia ja pinkkiä

VERTAISÄITI -koulutus, 26.-28.3.2021 verkossa

 

Oletko vammainen äiti ja haluaisit tukea muita vammaisia äitejä tai äitiyttä suunnittelevia naisia uuden elämänvaiheen alussa? Haluatko olla mukana rakentamassa vertaisäititoimintaa vammaisille naisille? Hae mukaan koulutukseen!

VEERA-hanke järjestää maksuttoman vertaisäiti -koulutuksen verkossa maaliskuun lopussa. Koulutus on tarkoitettu kaikille vammaisille äideille, jotka ovat valmiita tukemaan muita äitiyden polun alussa olevia naisia. Pääset tutustumaan muihin äiteihin, saat perustiedot vertaisena toimimisesta sekä pääset kehittämään meidän kanssamme yhdessä vertaisäititoimintaa Suomessa.

Ohjelmassa:

pe 26.3. klo 18–20 Tutustutaan toisiimme ja orientoituminen viikonlopun ohjelmaan

la 27.3. klo 10–17 Ollaan vertaisuuden äärellä ja opitaan taitoja toimia vapaaehtoisena. Illalla hauskaa yhdessäoloa 19–21.

su 28.3. klo 10–16 Käsitellään raskaaksi tulemiseen, raskauteen ja äitiyteen liittyviä haasteita vammaisena naisena sekä käynnistellään vertaisäititoiminta.

Lisäksi järjestämme lauantai- ja sunnuntaiaamulla vapaaehtoisen aamupalahetken yhdessä klo 9-10.

 

Tarkempi ohjelma lähetetään osallistujille ennen koulutuksen alkua. Kurssiohjelmassa on huomioitu riittävät ruokatauot ja lepoajat, jotta kaikki jaksavat viikonlopun yhdessä.

Et tarvitse aiempaa kokemusta verkkokoulutukseen osallistumisesta, me järjestämme ennen kurssia testihetken käytettävän ZOOM-ohjelmiston kanssa, jotta osallistuminen onnistuu mahdollisimman helposti.

Koulutus on maksuton (sisältää koulutusmateriaalit, jotka lähetetään osallistujille kotiin, ennen koulutuksen alkua).

Hae mukaan viimeistään to 18.3.2021. Hakijoille ilmoitetaan valinnasta pe 19.3.2021

Haku päättynyt

Lisätietoja voit kysyä VEERA-hankkeen projektisuunnittelijalta:
Jaana Tiiri, jaana.tiiri@rusettiry.fi, 044 491 8191

päivitetty 23.2.2021

Viimeisimmät artikkelit ja uutiset

VERTAISÄITI -koulutus, 26.-28.3.2021 verkossa

Oletko vammainen äiti ja haluaisit tukea muita vammaisia äitejä tai äitiyttä suunnittelevia naisia uuden elämänvaiheen alussa? Haluatko olla mukana rakentamassa vertaisäititoimintaa vammaisille naisille? Hae mukaan koulutukseen!

lue lisää

SOMEssa tapahtuu

Ehkä olet jo huomannut, että VEERAn somessa tapahtuu tällä viikolla. Keskiviikkona esillä oli tyttöjen ja nuorten asiat. Tänään perjantaina aiheena oli äitiys, ensiviikolla tulossa asiaa ikääntymisestä ja johtajuudesta. Ota VEERAn tilit seurantaan:

lue lisää

Lisää artikkeleita ja uutisia Ajankohtaista sivulla →

Share This