fbpx

Rusetti juhli Pride-kuukautta!

heinä 2, 2024

Rusetti juhli kesäkuussa Pride-kuukautta! Pride-kuukaudessa on tärkeää muistaa sateenkaarevan ilon ja juhlan lisäksi se, että työtä on tehtävänä sateenkaari-ihmisten kohtaaman syrjinnän poistamiseksi. Rusetissa teemme töitä erityisesti vammaisten sateenkaarevien naisten kohtaaman moniperusteisen syrjinnän ehkäisemiseksi.

Tämän vuoksi alkukuusta oli ilo osallistua osana Pride-kuukautta Kanadan suurlähetystön aamiaistilaisuuteen, jonka teemana oli sateenkaari-ihmisten kohtaama moniperusteinen syrjintä. Keskustelimme paljon syrjinnän kasautumisesta, yhdenvertaisuutta vastustavista voimista ja niiden vaikutuksesta sateenkaarioikeuksia ajaviin aktivisteihin ja tahoihin.

Rusetti nosti keskusteluun vammaisten sateenkaari-ihmisten kohtaamaa syrjintää ja epäkohtia: vammaiset ihmiset kohtaavat syrjintää ja epäilyjä haketuessaan lääketieteelliselle sukupuolenkorjaushoitopolulle, edelleenkään osa vammaisista ihmisistä ei saavuta ajankohtaista ja sateenkaari-ihmisiä käsittelevää seksuaalikasvatusta ja sateenkaarevaan yhteisöön ja sen tapahtumiin hakeutuessa voi törmätä esteellisyyteen ja saavutettavuuden haasteisiin.

Tärkeää on muistaa, että vammaisten yhteisö on osa sateenkaarevaa yhteisöä, ja tehty työ ja taisto ihmisoikeuksien toteuttamiseksi on myös yhteinen. Tätä juhlistimme Rusetissa myös Helsinki Priden puistojuhlassa. Pidimme pistettä puistojuhlan yhteistyökumppanialueella yhdessä Tunne Rintasi ry:n kanssa. Pisteellä pidimme kehorauharisteilyä, jonka tarkoituksena oli muistuttaa, että kaikki kehot, vammaiset ja vammattomat, kuuluvat Prideen ja kaikista kehoista on tärkeää pitää hyvää huolta.

Kehopositiivisuus-kapteeneina jaoimme Pride-kansalle siirtotatuointeja, joiden kuvina oli voimakkaita queer-merenkävijöitä ja tärkeä viesti: My body, my rules. Myös sateenkaareville vammaisille ihmisille kuuluu oikeus keholliseen itsemääräämiseen, oman identiteetin ilmaisemiseen ja kehojuhlaan!

Kasvokuva Annesta.

Rusetin ja Tunne Rintasi ry:n yhteispiste Helsinki Priden puistojuhlassa

Kehopositiivisuus-kapteeneina jaoimme Pride-kansalle siirtotatuointeja, joiden kuvina oli voimakkaita queer-merenkävijöitä ja tärkeä viesti: My body, my rules.