fbpx

VEERAn tavoitteena on tukea vammaisten naisten omia polkuja johtajuuteen. On korkea aika sille, että vammaiset naiset oppivat puolustamaan oikeuksiaan ja nousemaan johtajiksi yhteiskunnassa ja omassa elämässään. Hanke rakentaa Suomeen vammaisten naisten mentorointiverkostoa, josta naiset voivat saada tukea omille tulevaisuuden unelmilleen ja johtajuussuunnitelmilleen. Kesällä 2022 järjestetään viikonlopun mittainen johtajuuskoulutus. Koulutuksessa startataan mentorointiverkoston rakentaminen.

verkkokoulutussarjan mainos, piirros jossa erilaisia vammaisia naisia marssi lippu kädessä.

VEERA vallan kahvassa – VAALIT & VAIKUTTAMINEN -verkkokoulutussarja

Kiinnostaako vaalityö? Innostaako vaikuttaminen? Nyt on tilaisuutesi kuulla ammattilaisilta parhaat vinkit, miten onnistut, mistä kannattaa aloittaa ja mitä ottaa huomioon.

VEERA-hankkeen yksi iso pääteema on johtajuus ja vammaisten naisten resurssien lisääminen niin, että meitä nousisi yhteiskunnan, politiikan ja työelämän johtotehtäviin. Ensi vuonna on kuntavaalien lisäksi esim. vammaisjärjestöjen liittovaaleja. Tämän vuoksi päätimme hankkeessa järjestää vaaleja ja vaikuttamista käsittelevien verkkokoulutuksien sarjan, jotta mahdollisimman moni vammainen nainen rohkaistuisi lähtemään mukaan vaikuttamaan.

Koulutuksissa käsitellään ehdokkuutta ja vaalityötä, itsensä brändäystä ja omien teemojen ja tavoitteiden tähdentämistä sekä eri tehtävissä ja luottamustoimissa toimimista. Koulutusten alustajina toimii kunkin aiheen erityisosaaja.

Ehdokkuudesta ja vaalityöstä tulee aihetta alustamaan Minna Salminen, joka tällä hetkellä toimii kuntaministerin erityisavustajana. Koulutuksessa tullaan pureutumaan miten ehdokasasettelu toimii, miten vaalityötä tehdään ja mitä tulee ottaa huomioon. Mukana keskustelussa myös Maija Karhunen, joka on Rusetti ry:n hallituksen jäsen ja Vasemmistoliiton kuntavaaliehdokas.

Henkilöbrändäyksestä ja omien teemojen & tavoitteiden aihetta alustaa Fatim Diarra, Naisasianliitto Unioni ry:n puheenjohtaja. Tässä koulutuksessa käydään läpi miten tuoda omaa persoonaa esille ja miten korostaa omia itselle tärkeitä teemoja.

Valituksi tulemista: eri tehtävissä ja luottamustoimissa toimimista alustaa Marja Pihnala, Rusetti ry:n vuoden 2021 puheenjohtaja sekä pitkän linjan nais- ja vammaisoikeuksien vaikuttaja. Koulutus käsittelee miten toimia eri tehtävissä esim. yhdistyksessä ja millaisia vaikuttamisen mahdollisuuksia voi hyödyntää.

 

AIKATAULU

ke 16.12.2020 klo 18-19.30 Ehdokkuus ja vaalityö
Minna Salminen (kuntaministerin erityisavustaja) ja Maija Karhunen (Rusetti ry/ Vasemmistoliitto)
Ilmoittautuminen tähän tapahtumaan päättynyt

to 21.1.2021 klo 18–19.30 Henkilöbrändi ja omat teemat & tavoitteet
Fatim Diarra (puheenjohtaja, Naisasianliitto Unioni ry)
Ilmoittautuminen tähän tapahtumaan päättynyt

ke 17.2.2021 klo 18-19.30 Valituksi tuleminen: eri tehtävissä ja luottamustoimissa toimiminen
Marja Pihnala (puheenjohtaja 2021, Rusetti ry)
ilmoittautuminen viimeistään ti 16.2.

ILMOITTAUTUMINEN JA LISÄTIEDOT

Verkkokoulutukset ovat maksuttomia ja suunnattu vammaisille naisille. Jokainen koulutus itsenäinen ja kestää puolitoista tuntia, joka sisältää ensin alustuksen ja sen jälkeen keskusteluosuuden. Voit osallistua vain yhteen koulutukseen tai vaikka kaikkiin, voit valita mieleisesi itse alla olevasta painikkeesta. ZOOM-linkki koulutukseen lähetetään verkkokoulutuspäivänä ennen tapahtuman alkua. HUOM! Ilmoittautuminen viimeistään edellisenä päivänä

päivitetty 25.1.2021

Viimeisimmät artikkelit ja uutiset

SOMEssa tapahtuu

Ehkä olet jo huomannut, että VEERAn somessa tapahtuu tällä viikolla. Keskiviikkona esillä oli tyttöjen ja nuorten asiat. Tänään perjantaina aiheena oli äitiys, ensiviikolla...

lue lisää

Lisää artikkeleita ja uutisia Ajankohtaista sivulla →

Share This