fbpx

VEERAn tavoitteena on tukea vammaisten naisten omia polkuja johtajuuteen. On korkea aika sille, että vammaiset naiset oppivat puolustamaan oikeuksiaan ja nousemaan johtajiksi yhteiskunnassa ja omassa elämässään. Hanke rakentaa Suomeen vammaisten naisten mentorointiverkostoa, josta naiset voivat saada tukea omille tulevaisuuden unelmilleen ja johtajuussuunnitelmilleen. Kesällä 2022 järjestetään viikonlopun mittainen johtajuuskoulutus. Koulutuksessa startataan mentorointiverkoston rakentaminen.

mentorit, liukuvärjätty logo, pinkkiturkoosi solmu

VEERAn mentorit

VEERA-hanke ylpeänä esittää, Suomen ensimmäinen vammaisten naisten mentorointiverkosto on aloittanut toimintansa. VEERAn mentoreilta vammaiset naiset voivat saada tukea omille tulevaisuuden unelmilleen ja johtajuussuunnitelmilleen.

Lisää mentoreista ja mentoritoiminnasta täältä >>

Mainoskuva koulutuksesta. Sisältää tekstiä koulutuksen sisällöstä ja veeran logot.

Minä olen liideri – työkaluja oman elämän ja uran rakentamiseen

Haluatko vahvistaa itsetuntoasi ja itseluottamustasi? Haluatko lisää rohkeutta päätöksentekoon, uskallusta tarttua uusiin haasteisiin? Kaipaatko apua oman johtajuuspolkusi löytymiseen? Tämä koulutus on juuri sinulle!

On korkea aika sille, että vammaiset naiset oppivat puolustamaan oikeuksiaan ja nousemaan johtopaikoille yhteiskunnassa ja omassa elämässään. ”Minä olen liideri”- koulutus antaa osallistujalle työkaluja toimia rohkeasti oman elämänsä johtajana ja tavoitella kohti unelmiaan. Oli se sitten opiskelu, uusi ura, uusi ammatti, vaikuttamien järjestöissä tai politiikassa. Koulutuksessa käynnistyy myös VEERAn mentoritoiminta, joten nyt on todellinen mahdollisuus päästä rautaisten ammattilaisten tuella rakentamaa omaan elämänsä seuraavaa jaksoa. Paikkoja on rajoitetusti, joten toimi nopeasti!

 

Aika ja paikka: 29.-30.10.2022 Orginal Sokos Hotel Presidentti, Helsinki
(Eteläinen Rautatiekatu 4, 00100 Helsinki)

Kenelle: Täysi-ikäiset vammaisiksi naisiksi itsensä identifioituvat, jotka kaipaavat positiivista muutosta elämäänsä, unelmoivat vastuullisista tehtävistä ja haluavat tukea oman johtajuuspolkunsa löytymiseen.

Hinta: Osallistujan omavastuu on 30 € (myös henkilökohtaisilta avustajilta). Hinta sisältää majoituksen, matkat ja ruokailut sekä koulutuksen ja siinä käytettävät mahdolliset materiaalit. Majoitus tapahtuu 2hh huoneissa. Koulutuksessa on paikalla yleisavustaja koko viikonlopun ajan.

Haku: Hae mukaan viimeistään su 16.10.2022. Paikkoja koulutukseen on 20. Saat vahvistuksen pääsystä koulutukseen ma 17.10.2022.

Lisätiedot ja muut tiedustelut koulutusta koskien projektipäällikkö Anni Täckman anni.tackman@rusettiry.fi tai p. 044 719 0412

 

OHJELMA

Muutokset ohjelmaan mahdollisia, ohjelma päivitetään tälle sivulle.

Lauantai 29.10.2022

11.30 Ilmoittautuminen ja lounas

13.00 Tullaan tutuksi – osallistujien odotukset, turvallinen tila ja johdanto koulutukseen
Anni Täckman ja Selda Demirtas, VEERA-hanke

14.00 Uskallus opiskella, uskallus yrittää kohti työelämää – haasteet ja ennakkoluulot
Anne Mäki, koulutus ja työelämän asiantuntija, Invalidiliitto ry

15.00 kahvitauko

15.30 Itseluottamus ja positiivinen itsepuhe
Susan Demirtas, psyykkinen valmentaja

16.30 tauko

16.45 Rohkeus, oma paikka ja oma ääni
Jenni Janakka, Asennemuija

18.00 Ensimmäinen koulutuspäivä päättyy

19.00 Päivällinen ja seurustelua ravintolassa

 

Sunnuntai 30.10.2019

8.00 Aamupala

9.30 Päivän aloitus

9.45 VEERAn mentorit – toiminnan ja mentoreiden esittely

10.30 Unelmat edetä johtajaksi – pienryhmätyöskentely

11.45 Lounas ja huoneiden luovutus

13.00 Henkilöbrändi ja sen merkitys
Fatim Diarra

14.00  Iltapäiväkahvit ja tauko

14.30 Koulutuksen yhteenveto ja oman mentorin haku

15.00 Koulutus päättyy

(mainos ja haku julkaistu 12.9.202, ohjelmaa päivitetty 4.10.2022)

 

verkkokoulutussarjan mainos, piirros jossa erilaisia vammaisia naisia marssi lippu kädessä.

VEERA vallan kahvassa – VAALIT & VAIKUTTAMINEN -verkkokoulutussarja

Kiinnostaako vaalityö? Innostaako vaikuttaminen? Nyt on tilaisuutesi kuulla ammattilaisilta parhaat vinkit, miten onnistut, mistä kannattaa aloittaa ja mitä ottaa huomioon.

VEERA-hankkeen yksi iso pääteema on johtajuus ja vammaisten naisten resurssien lisääminen niin, että meitä nousisi yhteiskunnan, politiikan ja työelämän johtotehtäviin. Ensi vuonna on kuntavaalien lisäksi esim. vammaisjärjestöjen liittovaaleja. Tämän vuoksi päätimme hankkeessa järjestää vaaleja ja vaikuttamista käsittelevien verkkokoulutuksien sarjan, jotta mahdollisimman moni vammainen nainen rohkaistuisi lähtemään mukaan vaikuttamaan.

Koulutuksissa käsitellään ehdokkuutta ja vaalityötä, itsensä brändäystä ja omien teemojen ja tavoitteiden tähdentämistä sekä eri tehtävissä ja luottamustoimissa toimimista. Koulutusten alustajina toimii kunkin aiheen erityisosaaja.

Ehdokkuudesta ja vaalityöstä tulee aihetta alustamaan Minna Salminen, joka tällä hetkellä toimii kuntaministerin erityisavustajana. Koulutuksessa tullaan pureutumaan miten ehdokasasettelu toimii, miten vaalityötä tehdään ja mitä tulee ottaa huomioon. Mukana keskustelussa myös Maija Karhunen, joka on Rusetti ry:n hallituksen jäsen ja Vasemmistoliiton kuntavaaliehdokas.

Henkilöbrändäyksestä ja omien teemojen & tavoitteiden aihetta alustaa Fatim Diarra, Naisasianliitto Unioni ry:n puheenjohtaja. Tässä koulutuksessa käydään läpi miten tuoda omaa persoonaa esille ja miten korostaa omia itselle tärkeitä teemoja.

Valituksi tulemista: eri tehtävissä ja luottamustoimissa toimimista alustaa Marja Pihnala, Rusetti ry:n vuoden 2021 puheenjohtaja sekä pitkän linjan nais- ja vammaisoikeuksien vaikuttaja. Koulutus käsittelee miten toimia eri tehtävissä esim. yhdistyksessä ja millaisia vaikuttamisen mahdollisuuksia voi hyödyntää.

 

AIKATAULU

ke 16.12.2020 klo 18-19.30 Ehdokkuus ja vaalityö
Minna Salminen (kuntaministerin erityisavustaja) ja Maija Karhunen (Rusetti ry/ Vasemmistoliitto)
Ilmoittautuminen tähän tapahtumaan päättynyt

to 21.1.2021 klo 18–19.30 Henkilöbrändi ja omat teemat & tavoitteet
Fatim Diarra (puheenjohtaja, Naisasianliitto Unioni ry)
Ilmoittautuminen tähän tapahtumaan päättynyt

ke 17.2.2021 klo 18-19.30 Valituksi tuleminen: eri tehtävissä ja luottamustoimissa toimiminen
Marja Pihnala (puheenjohtaja 2021, Rusetti ry)
ilmoittautuminen viimeistään ti 16.2.

ILMOITTAUTUMINEN JA LISÄTIEDOT

Verkkokoulutukset ovat maksuttomia ja suunnattu vammaisille naisille. Jokainen koulutus itsenäinen ja kestää puolitoista tuntia, joka sisältää ensin alustuksen ja sen jälkeen keskusteluosuuden. Voit osallistua vain yhteen koulutukseen tai vaikka kaikkiin, voit valita mieleisesi itse alla olevasta painikkeesta. ZOOM-linkki koulutukseen lähetetään verkkokoulutuspäivänä ennen tapahtuman alkua. HUOM! Ilmoittautuminen viimeistään edellisenä päivänä

päivitetty 25.1.2021

Viimeisimmät artikkelit ja uutiset

VEERAn mentoritoiminta on käynnistynyt

VEERA-hanke ylpeänä esittää, Suomen ensimmäinen vammaisten naisten mentorointiverkosto on aloittanut toimintansa. VEERAn mentoreilta vammaiset naiset voivat saada tukea omille...

lue lisää

Lisää artikkeleita ja uutisia Ajankohtaista sivulla →

Share This