fbpx

Logossa on nähtävissä Rusetti – Vammaisten naisten valtakunnallinen yhdistys ry:n logosta tuttua turkoosinväristä rusettinauhaa. Rusetti ry solmii yhteen moninaiset vammaiset tytöt ja naiset ja Rusetti ry:n hallinnoima VEERA-hanke tekee työtä sen eteen, että vammaisilla tytöillä ja naisilla olisi mahdollisuus toteuttaa itseään ja löytää voimaa vertaisistaan.

Ajankohtaista

vammaisettytöt.fi -sivusto on auki!

Verkkosivusto vammaisettytöt.fi on avattu! Sivusto on osa Kalevala Koru Oy:n ja Rusetin solmimaa yhteistyösopimusta, jonka päämääränä on voimaannuttaa vammaisia tyttöjä ja nuoria naisia.

lue lisää

Vammaisten naisten valtakunnallinen hanke

VEERAn päätavoite on varmistaa vammaisiksi tytöiksi ja naisiksi identifioituville mahdollisuuksia vertaisuudesta voimaantumiseen.

Hankkeessa tullaan tukemaan tyttöjä ja nuoria naisia omanarvontunnon ja itseilmaisun kanavien löytämiseen, jotta yhä useampi vammainen nuori nainen voi löytää itselleen vertaistukea ja esikuvia.

Hankkeessa koulutetaan myös vertaisäitejä, jotka voivat oman kokemuksensa kautta tukea uusia äitejä ja äitiydestä haaveilevia. Äitiys ja vanhemmuus on liian monelle vammaiselle naiselle saavuttamattomalta tuntuva haave.

VEERA pureutuu myös hyvinvoinnin lisäämiseen ikääntyvien naisten keskuudessa. Tiedon välittämisen, toimintavinkkien jakamisen ja yhteisön rakentamisen kautta voidaan lisätä ymmärrystä omasta hyvinvoinnista ja sen merkityksestä omaan elämään.

Lisäksi hanke tukee naisten omia polkuja johtajuuteen. On korkea aika sille, että vammaiset naiset oppivat puolustamaan oikeuksiaan ja nousemaan johtopaikoille yhteiskunnassa ja omassa elämässään!

Tulevana kolmena vuotena tullaan järjestämää koulutuksia, kursseja ja toimintaa tytöille ja nuorille, äideille ja äideiksi haluaville, ikääntyville, sekä johtajuudesta ja muutoksen tekemisestä kiinnostuneille. Kaikkein tärkeintä on, että voimme yhdessä rakentaa Suomeen vahvempaa yhteisöä vammaisille naisille, josta voi saada tukea toisilta ja mahdollisuuksia tukea muita.

Meitä työntekijöitä VEERAssa on projektipäällikkö Anni Täckman ja projektisuunnittelija Selda Demirtas. Mitä voisimme tehdä VEERA-hankkeen puitteissa, onko sinulla ideoita? Haluaisitko tulla mukaan rakentamaan vammaisten naisten yhteisöä? Olet toivottu ja tervetullut!

VEERAn aikataulu

VEERAn tiimi

Hankkeen kaksi työntekijää toimivat Helsingistä käsin.

Olen innoissani tästä projektista, jossa pääsemme vaikuttamaan vammaisten tyttöjen ja naisten asemaan Suomessa. Projektipäällikkönä vastaan VEERAsta kokonaisuudessaan.

Anni Täckman

Projektipäällikkö

Olen innoissani mahdollisuudesta saattaa VEERA-hanke loppuun. Projektisuunnittelijana vastuullani on toiminnan suunnittelu ja toteutus.

Selda Demirtas

Projektisuunnittelija

Hankkeen hallinnoija

Rahoitus

Share This